Oranje Ballum

Waar Pasen de start van het seizoen inluidt voor veel campinggasten, is Koningsdag eigenlijk echt het feestelijke begin van de zomer. Met een beetje geluk werken de weergoden mee en zorgen voor een zonnige dag. De natuur op het eiland doet ook al mee en alles komt weer tot leven. Iedereen is druk in de weer om er een prachtige dag van te maken.
Voor de gelegenheid hebben we de etalagepoppen alvast in een oranje outfit gehuld en versierd met een rood-wit-blauwe boa. Kroontje erbij en klaar zijn de dames. Vanzelfsprekend gaan wij dit jaar gehuld in onze eigen oranje eilandmeisje-hoodies. Precies goed voor deze Koningsdag, niet te warm en niet te koud. We hebben ze nog maar beperkt op voorraad, dus wees er snel bij!
Naast de Koningsspelen en de optocht in Hollum, altijd weer een feest om te zien, de oranje tompoucen en de gezellige vlaggen overal, verheug ik me ook altijd op de outfit van onze koningin. Ik denk dat veel dames nieuwsgierig op Koningsdag even de televisie aanzetten tussen het koekhappen door, om een glimp op te vangen van de kleding.
Zal het van Natan zijn, het Belgische merk waar onze koningin graag shopt of van Jan Taminiau, die ook de prachtige koningsblauwe jurk ontworpen heeft en de bekende postzakkenoutfit. Of van Zimmerman, een Duitse modehuis waar de geel/witte jurk van vorig jaar vandaan kwam. En wat dragen onze prinsessen? Sieraden van See Me? Het merk dat vrouwen die slachtoffer zijn van geweld ondersteunt…
Stiekem willen we allemaal wel een beetje Maxima zijn. Alhoewel, zij misschien wel in een eilandmeisje-hoody naar de optocht zou willen kijken. Want het lijkt mij best een opgave om kleding uit te kiezen waarvan je vooraf al weet dat het hele land daar naar kijkt. Ga maar eens op je Louboutins door de modder een lepel-eierrace lopen of in je kokerrok even meedoen met streetdance. Dat valt echt niet mee.
Toch zou ik best wel even willen winkelen bij Natan of oorbellen willen kopen bij Miccy’s. Mijn man merkt op dat Maxima ook wel eens iets van de ZARA draagt. Nou, U snapt het al, mijn man begrijpt mij niet! Vooralsnog hou ik het dit jaar maar bij de aanschaf van de oranje tompoucen. Daar worden we allemaal blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan