Het is weer koud buiten. Na een heerlijke zonnige voorjaarsweek is het toch ineens weer herfst. IK zit op de bank in de erker en zie mensen met hoog opgetrokken kragen en paraplu’s voorbij komen. Bah, niks aan zo. De paaseitjes voor de winkel heb ik al ingekocht en staan klaar, maar de vraag is of er klanten kunnen komen. Meestal is Pasen de start van het seizoen op Ameland. Dit jaar is alles anders. We hopen dat we open mogen zijn, nu nog alleen klanten op afspraak.
In Utrecht vermijd ik de binnenstad. De winkels die nog over zijn, want inmiddels heel veel leegstand, mogen ook alleen nog klanten op afspraak ontvangen. De ondernemers van het buurtwinkelcentrum durf ik nauwelijks meer aan te spreken. De coronacrisis heeft zich inmiddels op de gezichten getekend.
En ik heb zo’n zin in voorjaar, in zon, in zee, in strand en vooral ook in klanten met blije gezichten. Het zal helaas nog even moeten wachten, maar ik ben er klaar voor. Er hangt een prachtige nieuwe voorjaarscollectie klaar, er zijn nieuwe cadeau-artikelen ingekocht, schoenen die heerlijk lopen en nog veel meer moois. Ik wil weer vaste klanten een knuffel kunnen geven, maar dat zal er ook dit jaar helaas niet inzitten. Toch wil ik positief blijven en me richten op de dingen die wel kunnen.
In plaats van klanten een knuffel geven, omarm ik ze met de nieuwe Eilandmeisje-trui. Dat is misschien niet hetzelfde, maar minstens even leuk. Ik word blij als ik naar de kast gevuld met vrolijke voorjaarskleuren kijk. Eveline is druk met het promoten via social media. Iets waar zij heel goed in is en ik weinig van terecht breng. Zij is net zo enthousiast als ik over alle nieuwe spullen in de winkel. Het is altijd weer een feest om de dozen open te maken en alles mooi in de winkel op te hangen en neer te zetten.
Nu maar hopen dat alles straks weer normaal is. De rekken buiten staan met kleding die wappert in de wind. Kinderen een snoepje komen halen en vrouwen met een tevreden gevoel de winkel verlaten. Iedereen kan genieten van zon, zee en strand in een warme eilandmeisje-trui. De paaseitjes en snoepjes staan klaar. Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan